Středomořská cizrnová pomazánka Hummus

Časopis Vegetarián-Vegan
Ochutnejte...

pro 2 osoby:
2 šálky vařené cizrny
šťáva z 1 citronu
4 lžíce lněného semínka
4 lžíce olivového oleje
1 dl vody
2 lžičky římského kmínu
česnek
sůl

Uvařenou cizrnu (též římský hrách, garbanzo) dáme spolu se všemi ostatními ingrediencemi do mixéru a mixujeme do hladka. Cesnek použijeme dle chuti. Místo lněného semínka se často používá arabská sezamová pasta tahini.

Podáváme nejlépe s arabským chlebem nebo s celozrnným pečivem a zeleninou, dozdobíme snítkou bazalky či oregana, plátkem citronu a proužkem červené papriky.




[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0] 1 2 3 4 5
| Autor: administrator | Vydáno dne 14. 04. 2005 | 20506 přečtení | Počet komentářů: 593 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek
Reklama

VEG 1 - tablety s B12 - perfektní pro vegany a vegetariány!
Nesmyslné antikampaně
Veganská strava je zdravá a bezpečná i pro malé děti - zneužití případu úmrtí dětěte ke kritice veganství

I děti mohou být vegany - výhrady k reportáži ČT

Vegetariánství škodí dětem? - shrnutí kausy hrůzostrašných článků v českém tisku
Naši sponzoři
Doporučujeme !
Internetová verze filmu "Vykořisťování Země" s českými titulky - jak konzumace masa škodí planetě Zemi, komentář čte sir Paul McCartney.
Nepřehlédněte
Nabízíme

Důvody proč
být vegetariány
Pravda o mase

filmy americké organizace PeTA s českými titulky na CD-ROM
Reklama
Nejčtenější články

Neexistuji vhodna data!

Tento web je vytvořen v phpRS