Toto číslo je zaměřeno na životní prostředí.
I když se to nezdá, naše stravování má obrovské ekologické dopady, které opomíjí i mnoho organizací na ochranu přírody. V práci Dr. Čejky se proto dozvíme, proč je vegetariánství pro naší planetu šetrnější než konzumace masa, René Schwarz se zase zaměřil na rybolov. Jsou zde i dva velké rozhovory s velice zajímavými osobnostmi, s kapitánem Paulem Watsonem o jeho boji se zabijáky velryb a s prezidentem Slovinska Dr. Janezem Drnovšekem o cestě k veganství a ochraně zvířat.
V příloze o cestovaní pak naleznete průvodce po nejčastějších turistických destinacích a také tipy na to co si přibalit s sebou od veganského jídla po netestovanou přírodní kosmetiku.
Nechybí samozřejmě recenze na nové knihy, odborné informace, inzeráty a pochopitelně i skvělé recepty. Věříme, že vás potěší i zprávy o naší činnosti a činnosti dalších organizací. I nás těší, jak často je dnes o vegetariánství slyšet. Čtvrté číslo časopisu Vegetarián & Vegan je zase o něco rozsáhlejší než předchozí, také jsme zvýšili náklad, protože zájem čtenářů je stále větší. Jeho příprava nám zabrala opravdu mnoho času, doufáme že tedy pochopíte jeho zpoždění.
Třetí ročník Vegetariánského dne přinesl také některé novinky, například zahraničního hosta, promítání ve dvou sálech apod., na příští rok se můžete těšit na další vylepšení. A pokud nemáte možnost navštívit naše přednášky a prezentace – ale příležitostí je stále více, přednášíme po celé republice, tak na webu vegspol.cz najdete archiv s videozáznamy různých našich akcí.
Věříme, že toto číslo časopisu splní vaše očekávání a těšíme se na vaše názory, dotazy i články.