Krémová polévka s hráškem, květákem a kousky mrkve

Autor: administrator <admin(at)server.cz>, Téma: Časopis Vegetarián-Vegan, Vydáno dne: 10. 08. 2005

Ochutnejte...

pro 4 osoby:
6 větších mrkví
2 velké cibule
1/4 menšího celeru
květák
hrášek
2 kostky zeleninového bujónu
sojová smetana


Cibuli, polovinu mrkve a celer nakrájíme na větší kousky. V hrnci rozehřejeme olej a zeleninu na něm 3 minuty restujeme, potom podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme dalších 20 minut, až je zelenina měkká. Kusy zeleniny vyjmeme a postupně rozmixujeme dohladka, směs rozředíme připraveným vývarem a podle chuti okořeníme.

Do takto připravené polévky přidáme na kolečka nakrájenou sladkou mrkev, hrášek a růžičky květáku. Krátce zavaříme, dokud zelenina nezměkne. Odstavíme a podle chuti přidáme sojovou smetanu nebo sušené sojové mléko.

Podáváme s chlebem, nebo celozrnným pečivem, ozdobené snítkou petrželky nebo bazalkou.

Obsah čísla 1