Ochutnejte...
pro 4 osoby:
6 větších mrkví
2 velké cibule
1/4 menšího celeru
květák
hrášek
2 kostky zeleninového bujónu
sojová smetana
Cibuli, polovinu mrkve a celer nakrájíme na větší kousky.
V hrnci rozehřejeme olej a zeleninu na něm 3 minuty
restujeme, potom podlijeme zeleninovým vývarem a
dusíme dalších 20 minut, až je zelenina měkká. Kusy
zeleniny vyjmeme a postupně rozmixujeme dohladka,
směs rozředíme připraveným vývarem a podle chuti
okořeníme.
Do takto připravené polévky přidáme na kolečka nakrájenou sladkou mrkev, hrášek a růžičky květáku. Krátce zavaříme, dokud zelenina nezměkne. Odstavíme a
podle chuti přidáme sojovou smetanu nebo sušené
sojové mléko.
Podáváme s chlebem, nebo celozrnným pečivem,
ozdobené snítkou petrželky nebo bazalkou.
Obsah čísla 1