Nová kniha pro vegetariány a vegany 2.vydání

Autor: administrator <admin(at)server.cz>, Téma: Vegetariánství v ČR, Vydáno dne: 21. 11. 2008

Vyšla dlouho očekávaná kniha popisující používání živočišných látek v potravinách a v kosmetice a nevegetariánská "éčka". Kapesní příručka Hřbitov na talíři odpoví na mnoho vašich otázek. Nové rozšířené vydání!

Hřbitov na talíři  2

Nová kniha Hřbitov na talíři je určena pro vegetariány a vegany a odpoví na mnoho otázek. Kniha vyšla již ve 2., rozšířeném vydání. Je nyní v kapesnějším formátu a na 150 stranách najdete mnoho informací o složení potravin a kosmetiky. 390 hesel, včetně živočišných „éček“, syřidel apod.

Unikátní příručka kapesního formátu uceleně popisuje používání živočišných surovin v potravinářství, v kosmetice i v oděvním průmyslu a dalších oblastech. Autor se se čtenáři podělil o své dlouholeté zkušenosti a průzkumy trhu. Věděli jste, že se do jídla dává rozemletý hmyz jako barvivo, žaludky telat se používají k výrobě sýrů, krev do zákusků
a lidské vlasy do pečiva? Co je želatina? A jak se využívají zvířecí střeva, placenty a mozky? Tato kniha  vám poradí jak se jim vyhnout! Obsahuje více než 390 hesel!

 
HŘBITOV NA TALÍŘI - Živočišné látky v potravinách a v kosmetice, 2. vydání, Mgr. Jan Šťastný, 150 stran, 2008, recykl. 119,- Kč
Objednávky: vegeknihy(zavináč)seznam.cz NA SLOVENSKU lze knihu sehnat u organizace PRIATELIA ZVIERAT zvierat www.priateliazvierat.sk

Napsali o knize:
Příručka pro zodpovědné spotřebitele „Hřbitov na talíři“ je vynikajícím pomocníkem sloužícím k orientaci na nepřehledném trhu s výrobky běžné spotřeby. Upozorňuje na konkrétní produkty a
odhaluje pozadí výroby potravin. Autor nás nechce strašit. Jeho cílem je předat cenné informace, které většina výrobců mírně řečeno nezveřejňuje.

Neocenitelná je pro vegetariány a vegany, protože jim umožňuje bez výmluv naplňovat cíl jejich snažení. Po jejím přečtení se již nemůžeme vymlouvat na to, že jsme nevěděli. Díky autorovi již víme
a je na nás, jak se rozhodneme.

Tomáš Popp, předseda o.s. Svoboda zvířat

 
Z obsahu:

Vegetariánství a veganství

Na co si dávat pozor při nákupu potravin

Buďte důslednými zákazníky

Problematické potraviny

Jak na to v restauraci, na cestách, v letadle a na návštěvách

Školní jídelny, školky

Označení na výrobcích

Jak psát výrobcům

Spotřebitelský bojkot

Kosmetika

Nevegetariánské a neveganské přídatné látky – „éčka“

Živočišné látky a oděvy, módní doplňky, šperky, nábytek

Zábava, sex, alkohol a cigarety

Práce, sport, umění apod.

Léky a doplňky stravy

Jak se vyhnout živočišným produktům

Encyklopedická část – více než 390 hesel.

Příloha - seznam éček nevhodných pro vegetariány a vegany jako kartička k vystřižení